چهارشنبه


ندا آقا سلطان در جریان تظاهرات اعتراضی نسبت به نتیجه اعلام شده انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری به ضرب گلوله در تهران به قتل رسید و فیلم جان دادن او، که ظاهرا با تلفن همراه برداشته شده بود، در شبکه های اینترنتی منتشر شد.

آرش حجازی در لحظات آخر زندگی ندا آقا سلطان در کنار او بود
انتشار این تصاویر در سطح جهانی باعث واکنش تند شماری از نهادها و شخصیت های خارجی نسبت به نحوه برخورد با تظاهرات آرام مردم در جمهوری اسلامی شد.
بخشی از این فیلم نشان می دهد که آرش حجازی، که در رشته پزشکی تحصیل کرده، می کوشد به ندا آقا سلطان کمک کند.
آرش حجازی بعدا به خارج از کشور رفت و در مصاحبه ای با بی بی سی، ضمن بیان مشاهدات خود از این واقعه، گفت که افراد حاضر در محل شخصی را به عنوان ضارب ندا گرفتند و در جستجوی بدنی او، کارتی حاکی از عضویت این فرد در نیروی بسیج را به دست آوردند و این کارت در شبکه های اینترنتی منتشر شده است.
پس از انتشار این گزارش ها، مقامات جمهوری اسلامی کشته شدن ندا آقا سلطان را تایید کردند اما در مورد قاتل او نظرات متفاوتی ابراز داشتند و از جمله دست داشتن خبرنگاران رسانه ها یا ماموران اطلاعاتی خارجی در این حادثه را مطرح کردند.
ندا آقا سلطان و تصاویری که از آخرین لحظات حیات او انتشار یافته به یکی از نمادهای حرکت اعتراض علیه نتیجه انتخابات و خشونت دولت با معترضان تبدیل شده که به "جنبش سبز" شهرت یافته است.
برگزاری تظاهرات زنان عضو بسیج و متهم ساختن آرش حجازی و دستگاه های اطلاعاتی بریتانیا در حالی برگزار می شود که انتشار خبر تصمیم یک موسسه آموزشی بریتانیا در تاسیس و اعطای بورسیه ای به نام ندا آقا سلطان با واکنش منفی سفارت جمهوری اسلامی در لندن مواجه شده است.
کالج کوئینز، از کالج های تشکیل دهنده دانشگاه آکسفورد در بریتانیا، این بورسیه را در اختیار دانشجویان فلسفه در مقطع فوق لیسانس قرار می دهد.

هیچ نظری موجود نیست: