چهارشنبه


یکی دیگر از بازداشت‌شدگان عاشورای تهران به اعدام محکوم شد

محاکمه بازداشت شدگان روز عاشورا به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد
دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز سه شنبه ۲۰ بهمن (۹ فوریه) اعلام کرد که برای یکی دیگر از معترضان روز عاشورای تهران که از آنها به عنوان "عوامل آشوب" نام برده حکم اعدام صادر شده است و ۸ نفر نیز مجازات حبس گرفته اند.
به این ترتیب شمار کسانی که در ارتباط با ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری حکم اعدام گرفته اند به حداقل ده نفر می رسد.
دادسرای انقلاب از متهمان نام نبرده و حتی میزان مجازات هشت نفر که حکمشان اعدام نیست را اعلام نکرده است. تنها گفته شد که این افراد یک هفته پیشتر طی دو جلسه "با حضور وکلا و نماینده مدعی العموم" محاکمه شدند.
اتهامات کلیه این نه نفر "محاربه، اجتماع و تبانی علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام" اعلام شده است.
این احکام توسط دادگاه بدوی صادر شده و طبق قوانین ایران قابل تجدیدنظر خواهی است.
محل و زمان دستگیری این نه نفر اعلام نشده است. علاوه بر دستگیری صدها معترض در روز عاشورا، تعداد زیاد دیگری نیز در روزها و هفته های پس از آن دستگیر شدند.
سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی ایران اخیرا گفت که ۷۰ درصد از "اغتشاشگران" با انتشار تصاویری از حوادث روز عاشورا "با معرفی مردم و کارهای اطلاعاتی" دستگیر شدند.
دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز ۸ بهمن (28 ژانویه) اعلام کرده بود که برای یازده تن از متهمان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری، از جمله معترضان روز عاشورا، حکم اعدام صادر شده و احکام اعدام دو نفر از آنها اجرا شده است.
آرش رحمانی پور، ۲۰ ساله و محمد علی زمانی، ۳۷ ساله، اعدام شدگان آن روز بودند که اتهام آنها از جمله محاربه و تلاش برای براندازی بود.
آقای رحمانی پور و آقای علی زمانی در کنار بسیاری دیگر از معترضان پس از انتخابات در طول تابستان گذشته محاکمه شده بودند و قوه قضاییه ابتدا اعدام آنها را در ارتباط با ناآرامی های عاشورا اعلام کرد.
اما وکلای یکی از این دو و گروه های حقوق بشر گفتند که این دو نفر پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران بازداشت شده و تحت فشار به کارهای ناکرده اعتراف کرده بودند.
در پی این اعتراض ها دادسرای تهران جزئیات اتهامات آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی را اعلام کرد که در آن نشانی از اتهام شرکت در اعتراضات انتخاباتی دیده نمی شد. عضویت در "انجمن پادشاهی ایران" از جمله اتهامات آنها بود.
معترضان و مخالفان دولت ایران می گویند که هدف دولت از صدور احکام سنگین و اعدام آقای رحمانی پور و آقای علی زمانی، ایجاد فضای ارعاب پیش از راهپیمایی ۲۲ بهمن بوده است.
معترضان در تهران در روز عاشورا قصد داشتند که در فاصله میدان امام حسین تا میدان آزادی راهپیمایی کنند، اما نیروهای انتظامی و امنیتی با تجمع کنندگان برخورد کردند و مانع از این کار شدند.
درگیری های این روز حداقل هشت کشته به جا گذاشت.
پایگاه اینترنتی دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز سه شنبه همچنین اعلام کرد که حکم محکومیت ۳۵ نفر از "عوامل اغتشاشات" پس از قطعیت در محاکم تجدید نظر، جهت اجرا به واحد اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب ارسال شد.
بر اساس این گزارش، احکام این ۳۵ نفر شامل حبس تعزیری و جزای نقدی است.
"اجتماع و تبانی علیه امنیت، تبلیغ علیه نظام، حمله به مامورین انتظامی و تخریب و آتش سوزی" از جمله جرایم ارتکابی این گروه از محکومان اعلام شده است.

هیچ نظری موجود نیست: